leuke series

Leuke series voor tijdens het borduren

Tijdens het borduren kijk ik graag een fijne serie, die serie ‘moet’ echter wel aan wat eisen voldoen want ik wil geen verkeerde steken maken. Zo mag de serie niet te moeilijk zijn en kijk ik bij voorkeur naar dingen in het Nederlands.

Videoland

Videoland is wat mij betreft perfect voor makkelijke (soms een tikje ordinaire) series die lekker wegkijken.

Are You The One

In Are You The One zijn 20 singles samen in een huis gezet waar ze feesten, opdrachten doen en elkaar leren kennen. Er zijn 10 perfecte matches (op basis van allerlei testen) maar de singles weten zelf niet met wie ze een match zijn. Hier komen ze door middel van ceremonies en een “truth booth” achter en als ze het goed hebben, winnen ze geld. Het hele gameplan met de matches snap ik tot op heden nog niet maar het is een vermakelijk programma.

Docu’s

Videoland staat vol documentaires en docuseries over zowel luchtige als zwaardere onderwerpen. Een aantal die ik de moeite waard vond:

  • Verslaafd
  • De Jeugdkliniek
  • Life of Kylie
  • Ewout
Adem In Adem Uit

Deze serie is veruit de beste Nederlandse serie die ik in jaren heb gezien maar het is lastig uit te leggen waar het nou precies over gaat. We zien twee buurvrouwen op het platteland die enorm van elkaar verschillen. Ze worden gek genoeg niet alleen vriendinnen maar hun levens lijken zich ook op een hele andere manier met elkaar te verwikkelen. Het is spannend, hilarisch, herkenbaar en de karakters zijn heel goed uitgewerkt. Ik durf bijna te beloven dat je na één aflevering verkocht bent. Heb je trouwens geen Videoland? Op KIJK kun je de laatste aflevering gratis terugkijken.

Netflix

Op Netflix vind je wat meer internationale series. Ieders voorkeur is natuurlijk persoonlijk maar echt een diepgaande spannende serie kijken of iets met moeilijk Engelse woorden of accenten, gaat voor mij niet helemaal samen met borduren. Ik maak dan veel telfouten of kan de serie niet volgen. Gelukkig staan er ook leuke series die wat makkelijker wegkijken op dit platform. Uiteraard kun je ook iets kijken wat je al zo vaak gezien hebt dat het niet uitmaakt als je niet volledig oplet (onthulling: zo kijkt Iris op dit moment voor de 9e keer Gilmore Girls).

Modern Family

Mijn persoonlijke favoriet. In deze serie volgen we het wel en wee van een ‘moderne familie’ in Amerika. We hebben onder andere de (een tikje hysterische) gay ooms met hun adoptie dochter, de onnozele Phil en Manny die bij zijn geboorte al het karakter van een serieuze 40er had. De karakters zijn hilarisch, een tikje overdreven maar heel goed uitgewerkt en de verhaallijn is dusdanig eenvoudig dat het niet uitmaakt als je je even op je steken moet concentreren. Er zit een rode (borduur)draad door de seizoenen maar de afleveringen zijn zeker ook los te bekijken zonder dat je iets mist.

NPO

Dreamschool

In Dreamschool volgen we een groep tieners die in het reguliere schoolsysteem niet meer meedraaien door diverse omstandigheden. Op Dreamschool krijgen ze met verschillende lessen, projecten en begeleiding alsnog een kans om iets van hun toekomst te gaan maken. Ik kijk hier altijd graag naar en vind het mooi om te zien hoe de jongeren die vaak met 2-0 achterstand beginnen, echt iets maken van dit project.

Ik Heb Iemand Gedood

Filemon spreekt in deze serie met mensen die iemand vermoord hebben. Wat zijn de verhalen achter deze mensen en hoe heeft het zo ver kunnen komen? Interessant om te horen wat iemand drijft tot zo’n daad waarvan ik me niet kan voorstellen dat ik het ooit zou doen.

Overig

Vind je series helemaal niet fijn tijdens het borduren maar ben je toch toe aan wat achtergrondgeluid? Zet dan een leuke podcast op zoals bijvoorbeeld (ik hou van true crime):

  • Daders
  • TBS
  • De Kasteelmoord
  • Moordzaken

Schrijf je in voor de Iris Borduurt nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ontvang je af en toe updates, nieuwtjes blijf je op de hoogte van alles rondom Iris Borduurt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *