I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

Met de kussen borduurpakketten uit de shop maak je heel makkelijk je eigen geborduurde kussen. Het stramien (grove borduurstof) waar je op borduurt is namelijk voorgeschilderd. Daarnaast gebruik je acrylwol en een dikke naald. Al deze benodigdheden en materialen vind je in het pakket. Dat maakt een kussenpakket een erg geschikt borduurproject voor beginners. Een kussenrug om je kussenhoes compleet te maken, bestel je er los bij. In de video’s op deze pagina zie je hoe je kussen borduurt en hoe je de kussenrug bevestigt.

Hoe borduur je een kussen?

Belangrijkste tips op een rij:

  • Een kussen borduur je met 1 streng wol. Je hoeft dus geen draden te splijten (zoals vaak moet bij een borduurpakket met borduurgaren).
  • Aan de zijkant van het stramien vind je een legenda van de kleuren. Hier kan je evt. korte stukjes garen in de matchende kleur aan vast knopen als hulpmiddel voor jezelf. Soms lijken de tinten wat op elkaar, en het zou jammer zijn als je per ongeluk de verkeerde kleur gebruikt natuurlijk!
  • Het maakt niet uit waar je begint met borduren. Haal het draad door de naald en begin met het borduren van de kruisjes op de manier zoals hoe je in bovenstaande video ziet.
  • Je gaat uit van de kleur op het stramien die afdrukt is in het midden van waar het geborduurde kruisje komt. Soms lopen de kleuren een beetje over, als je twijfelt kan je naar de foto op de verpakking kijken.
  • Maak geen knoopje maar hecht af door het draad door wat gemaakte steken te halen. Zo kan je ook beginnen zonder een knoopje.

Hoe maak je de achterkant vast aan je geborduurde kussen?

Maak je bestelling compleet met een kussenrug:

Scroll naar boven