Zoek op DMC kleurnummer


Een specifiek DMC kleurnummer vind je het makkelijkst in de shop door de zoekoptie te gebruiken. Op je computer is dat het vergrootglas-icoon rechtsboven. Of op je telefoon als je het shopmenu opent. Dit is handig om te doen als je bijvoorbeeld een digitaal borduurpatroon hebt gevonden online en hier zit een lijst bij met kleurnummers die je nodig hebt voor je borduurwerk.

Zoek je een specifieke kleur maar weet je het kleurnummer niet? Dan komt een DMC kleurenkaart goed van pas! Hieronder vind je een ingescande versie. Een fysieke kleurenkaart met echte stalen DMC garen is ook te bestellen in de shop.

DMC borduurgaren bestellen

Op Iris Borduurt kan je makkelijk en snel DMC borduurgaren bestellen. Alle kleurnummers worden direct uit de voorraad geleverd, zodat je je garen snel ontvangt. Soms zelfs al de volgende dag! Ik heb gekozen voor het merk DMC omdat het de beste kwaliteit is qua garen. Het katoenen mouliné garen heeft een mooie glans, is kleurvast en de kleuren zijn per kleurnummer altijd hetzelfde, dit wordt streng gecontroleerd bij de productie.

Alle soorten DMC garen

Er bestaan ontzettend veel kleuren DMC garen zodat je altijd wel de goede tint voor jouw project kan vinden. Van het mouliné garen zijn er meer dan 500 kleuren te vinden in de shop. Naast dit bekende garen zijn er ook een aantal andere soorten DMC garen te bestellen. DMC Coloris en DMC Color Variations zijn garens met verschillende kleurtinten in één streng. DMC Light Effects is een serie met onder andere glinsterende metallics, neon en glow in the dark borduurgaren. Die zullen je borduurwerk net dat beetje extra geven! DMC Diamant is ook een metallic garen, maar is niet splijtbaar en wat soepeler om mee te borduren. Voor glitters moet je het DMC Étoile garen hebben, hiermee verwerk je op een subtiele manier wat glinsteringen in je borduurwerk. En dan is er ook nog DMC Satin, een garen gemaakt van viscose (kunstzijde) met extra veel glans.

Waarom kiezen voor DMC?

DMC is het meest bekende merk garen dat wordt gebruikt bij borduren. Bij een patroon waarbij je zelf het garen moet kopen, staan bijna altijd de DMC kleurnummers vermeld. Als je kiest voor DMC garen weet je zeker dat het kleurvast is en niet uitloopt bij het wassen. Ook controleren ze de kleuren goed, zodat er nooit kleurverschil zit tussen twee verschillende kleurnummers.

Populaire kleuren DMC garen

Vragen? Stuur een e-mail via het contactformulier en je wordt zo snel mogelijk geholpen!