DMC kleurnummers

DMC borduurgaren bestellen op kleurnummer

Specifiek DMC kleurnummers vind je het makkelijkst in de shop door de zoekoptie te gebruiken. Op je computer is dat het vergrootglas-icoon rechtsboven. Of op je telefoon als je het shopmenu opent. Dit is handig om te doen als je bijvoorbeeld een digitaal borduurpatroon hebt gevonden online en hier zit een lijst bij met kleurnummers die je nodig hebt voor je borduurwerk.

DMC kleurnummers vinden

Zoek je een specifieke kleur maar weet je het kleurnummer niet? Dan komt een DMC kleurenkaart goed van pas! Hieronder vind je een ingescande versie. Een fysieke kleurenkaart met echte stalen DMC garen is ook te bestellen in de shop.

DMC borduurgaren bestellen

Op Iris Borduurt kan je makkelijk en snel DMC borduurgaren bestellen. Alle kleurnummers worden direct uit de voorraad geleverd, zodat je je garen snel ontvangt. Soms zelfs al de volgende dag! Ik heb gekozen voor het merk DMC omdat het de beste kwaliteit is qua garen. Het katoenen mouliné garen heeft een mooie glans, is kleurvast en de kleuren zijn per kleurnummer altijd hetzelfde, dit wordt streng gecontroleerd bij de productie.

Verschillende soorten DMC garen

Er bestaan ontzettend veel kleuren DMC garen zodat je altijd wel de goede tint voor jouw project kan vinden. Van het mouliné spécial garen zijn er meer dan 500 kleuren te vinden in de shop. Naast dit bekende garen zijn er ook een aantal andere soorten DMC garen te bestellen. DMC Coloris en DMC Color Variations zijn garens met verschillende kleurtinten in één streng. DMC Light Effects is een serie met onder andere glinsterende metallics, neon en glow-in-the-dark borduurgaren. Die zullen je borduurwerk net dat beetje extra geven! DMC Diamant is ook een metallic garen, maar is niet splijtbaar en wat soepeler om mee te borduren. En dan is er ook nog DMC Satin, een garen gemaakt van viscose (kunstzijde) met extra veel glans.

Waarom kiezen voor DMC?

DMC is het meest bekende merk garen dat wordt gebruikt bij borduren. Bij een patroon waarbij je zelf het garen moet kopen, staan bijna altijd de DMC kleurnummers vermeld. Als je kiest voor DMC garen weet je zeker dat het kleurvast is en niet uitloopt bij het wassen. Ook controleren ze de kleuren goed, zodat er nooit kleurverschil zit tussen twee dezelfde kleurnummers. Let op: ouder DMC garen met de zwarte labels kan wel verschillen van kleur ten opzichte van het nieuwe DMC garen (met wit label). Dus als je bijvoorbeeld oud garen van de kringloop hebt of een doos garen van je oma hebt gekregen, houd hier dan rekening mee.

De 20 meest verkochte DMC kleurnummers bij Iris Borduurt

Hieronder zie je welke kleuren op dit moment het populairst zijn op Iris Borduurt:

Tip

Wil je dat iemand meedenkt over een kleurencombinatie waar je over twijfelt of zoek je inspiratie voor je nieuwste borduurproject? Word gratis lid van de besloten Iris Borduurt Facebookgroep en klets met andere borduurders over alles dat met borduren te maken heeft.