Gratis verzending v.a. €75,- in NL

Verzenddagen maandag, woensdag en vrijdag

draaddoorhaler gebruiken

Hoe gebruik je een draaddoorhaler?

Metalen dingetje

In de starterkit met alle benodigdheden om te beginnen met borduren, vind je onder andere een “metalen dingetje”. Ook wel een draaddoorhaler genoemd. Waar is dat ding eigenlijk voor? Vroeg een volger op Instagram. Goede vraag!

Inhoud van de starterkit

Wat is een draaddoorhaler?

Je gebruikt de draaddoorhaler om – de naam zegt het al – je draad makkelijk door de naald te halen. Een erg handig hulpmiddel als je vaak aan het priegelen bent met je naald en draad. Ze zijn vooral ideaal wanneer je regelmatig borduurt met dunne naalden (zoals de dunne borduurnaalden van Tulip) met één of twee borduurdraadjes splijtgaren. De dunne naalden hebben een kleiner oogje, waardoor het vaak net iets meer priegelen is om het draad door het oogje te halen. Maar ook als je net bent begonnen met borduren kan het even oefenen zijn voordat dit goed lukt. Hoe dan ook: handig om te hebben!

Hoe gebruik je een draaddoorhaler bij het borduren?

Dat is gelukkig heel eenvoudig! Duw het lusje van de draaddoorhaler door de naald. Haal het draad door het lusje van de doorhaler en trek vervolgens de naald over het oog en de draad. Tadaa! Zeg maar dag tegen eeuwig gepriegel. Hieronder op de foto’s laat ik het zien:

Draaddoorhaler bestellen

Een draaddoorhaler vind je standaard in de starterkit voor borduren. Ze zijn ook los te koop in de shop voor een klein prijsje.

Is dit ook een onmisbaar hulpmiddel voor jou? Of ben je al een pro in priegelen met naald en draad?

Andere blogs

Scroll naar boven