Gratis verzending v.a. €75,- in NL

Verzenddagen maandag, woensdag en vrijdag

Beginnen met borduren

Beginnen met borduren

De meeste mensen die een borduurpakket op Iris Borduurt bestellen, gaan voor het eerst borduren. Borduren is weer helemaal hip, en met de moderne borduurpakketten uit de shop is er écht niks ouderwets meer aan.

Handwerk is mindful; het houdt je handen bezig en zorgt dat je stopt met piekeren. Beginnen met borduren kan ik dus alleen maar toejuichen! Het is echt niet ingewikkeld en met de tips op deze pagina heb ook jij het borduren zo onder de knie.

Of nu wil beginnen met kruissteek of vrij borduren, voor beide methodes vind je leuke borduurpakketten in de shop.

Tip!

In de facebookgroep van Iris Borduurt met ruim 2500 leden kun je veel inspiratie opdoen! Je kunt ook tips & tricks ontvangen van mede-borduurders.

Kruissteek borduren en vrij borduren

Wil je beginnen met kruissteek borduren of met vrij borduren? Het één is niet moeilijker dan het andere, het is gewoon een andere manier van borduren en je gebruikt andere materialen. 

Het voordeel van kruissteek-borduren is dat het een overzichtelijke manier is om borduren te leren: je gebruikt maar één steek (de kruissteek) en kan het patroon steekje voor steekje nauwkeurig borduren op speciale ‘hokjesstof’. 

Bij vrij borduren kan je op gewone katoenen stof borduren met verschillende steken; het gaat over het algemeen sneller dan kruissteek-borduren en je hoeft geen hokjes te tellen.

Kruissteek borduurpakketten voor beginners

Scroll naar boven