Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

feminist cross stitch boek met kruissteekpatronen

Feminist Cross-Stitch: 40 moderne kruissteek-patronen

De mooie gele kaft en de pakkende quote “A woman’s place is in the Revolution” spraken me gelijk aan. Wat een fantastisch boek! Ben je op zoek naar een modern boek met veel sassy en actvistische kruissteekpatronen? Dan is het Engelstalige borduurboek Feminist Cross-Stitch voor jou gemaakt.

Eén van de veertig kruissteekpatronen uit het boek

Inhoud van het borduurboek

Vroeger was borduren traditioneel “vrouwenwerk”. Met deze patronen maak je van borduren juist een feministisch medium. De 40 patronen zijn ingedeeld in verschillende categorieën:

  1. Stitched affirmations
  2. Sassy & Subversive
  3. Politically active
  4. Feminist iconography

De Sassy patronen zijn mijn persoonlijke favoriet. Quotes zoals “Ask me about my feminist agenda” (p. 65) en “Fuck politeness” (p.61), versierd met sierlijke bloemenlijsten, zorgen voor een grappig contrast. En zullen sowieso opvallen aan je muur!

Het boek begint met een introductie, lijst van benodigdheden en uitleg hoe te borduren met de kruissteek. Het boek is daarom ook heel geschikt als je nog niet eerder hebt geborduurd of nog maar net bent begonnen. Ook info over hoe je borduurwerk af te ronden en in te lijsten ontbreekt niet.

Dit symbool met één, twee, drie of vier kruisjes staat bij elk patroon om de moeilijkheidsgraad aan te geven

Voor newbies en ervaren borduurders

Bij elk patroon staat een symbool om de moeilijkheidsgraad aan te geven. Van één kruisje (newbie) tot aan vier kruisjes (advanced). Zo weet je zeker dat je begint aan een haalbaar patroon, mocht je een newbie zijn. Zelf ben ik begonnen met het patroon “I don’t fucking care if you like it” (p.67) dat het symbool met vier kruisjes heeft. Dit is nog steeds een erg goed te doen patroon, dus laat de vier kruisjes je er zeker niet van weerhouden om te beginnen aan een uitdagender project.

Bestel het boek

Benodigdheden voor je eerste project

Zelf beginnen aan een project uit het boek, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? In de shop vind je alle benodigdheden voor jouw eerste borduurproject. Bij elk patroon staat aangegeven hoe groot het is en welke borduurstof je nodig hebt. Over het algemeen zijn dat de volgende benodigdheden:

Het eerste patroon uit Feminist Cross-Stitch waar ik aan ben begonnen!

Handige borduurhulpjes

Handige extra’s die je niet per se nodig zijn, maar wel het borduren een stuk leuker en makkelijker kunnen maken zijn: een naaldmagneet zodat je je naald niet kwijt raakt, een draadhouder om je garen warboelvrij te houden en een draaddoorhaler zodat je niet hoeft te priegelen. Zelf vind ik het ook handig om de paarse transferstift te gebruiken om wat puntjes op de stof te zetten waar de letters komen. Zo hoef ik niet steeds naar het patroon te turen en hokjes te tellen.

Andere blogs

Scroll naar boven