I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

De beste podcasts om te luisteren tijdens het borduren

Borduren en tegelijkertijd een serie of film bingen op Netflix is niet altijd ideaal. Maar luisterboeken of podcasts luisteren in combinatie met borduren is fantastisch! Als je vaak last hebt van stress, of gewoon een nieuwe hobby zoekt om even je hoofd bij uit te zetten, dan kan ik het je zeker aanraden.

De beste podcasts tijdens het borduren

Onlangs vroeg ik op mijn persoonlijke Instagram (@ikbenirisniet) wat jullie favoriete podcasts waren. Hier vind je een lijst met de meest genoemde podcasts en mijn persoonlijke favorieten van dit moment.

1. Crime Junkie (Engels)

Dit is mijn nummer 1 favoriet! Een aanrader als je van true crime houdt. In elke aflevering vertellen Ashley en co-host Brit over een waargebeurd misdrijf. Spannend en fascinerend. Maar niet voor gevoelige zieltjes; soms komen er lugubere details voorbij. Gelukkig hebben ze ter compensatie ook de maandelijkse rubriek “Pruppet of the month” waar bijzondere adoptieverhalen van hondenbaasjes worden verteld. Ge-wel-dig.

2. Terrible, Thanks for asking (Engels)

Onlangs ontdekte ik deze bijzondere podcast met echte verhalen van echte mensen die niet simpel “Fine” kunnen antwoorden op de vraag “How are you”? Soms moet je een traantje wegpinken en zo nu en dan breekt het je hart. Maar de openheid van de mensen die worden geïnterviewd is zo bijzonder.

3. Damn, Honey (Nederlands)

Deze podcast over feminisme werd het meest getipt! Damn, Honey is de podcast van Marie Lotte en Nydia. “De podcast over alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen.”

4. Bob (Nederlands)

Ook deze werd veel getipt: de podcast van de VPRO over 84-jarige Elisa. Ze is dementerend en in de 6-delige podcast zoeken ze samen haar verleden uit.

5. By the Book (Engels)

Komiek Jolenta en de iets kritischere Kristin proberen in deze podcast zelfhulpboeken uit. Deze staat erg hoog op mijn lijstje om te gaan luisteren als ik door alle Crime Junkie afleveringen heen ben!

6. Harry Potter and the Sacred Text (Engels)

Zijn er Harry Potter-fans in de zaal? Want dan mag je deze podcast écht niet missen. In deze podcast wordt in elke aflevering een hoofdstuk uit de Harry Potter boeken besproken waarin ze een bepaald thema (zoals: vriendschap of eenzaamheid) uitlichten.

de beste podcasts

Hoe luister je een podcast?

Podcasts zijn gratis om te luisteren en om je op te abonneren zodat je geen nieuwe afleveringen mist. Op een iPhone zoek je naar de bovenstaande titels in de Podcast app. Op Android kan je een podcast app downloaden (zoals Stitcher) om ze te luisteren. De meeste podcasts kan je ook vinden via Spotify.

Wat vind jij een fijne podcast?

Andere blogs

Scroll naar boven