Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

borduurwerk wassen

Je borduurwerk wassen? Zo doe je dat!

In de Iris Borduurt Facebookgroep (kom je erbij?) krijgen we regelmatig de vraag hoe je je borduurwerk het beste kunt wassen. Je wilt na al die uren borduren natuurlijk niet dat je werkje verpest wordt dus in dit artikel leg ik je uit hoe je borduurwerk wassen werkt op een veilige manier. Je borduurwerk wassen is heel makkelijk en ook weinig werk. Je moet alleen eventjes weten wat je wel en juist niet moet doen.

Waarom je borduurwerk wassen?

Je borduurwerk wassen is niet altijd nodig en ik doe het ook zeker niet bij al mijn werkjes. Het kan echter gebeuren dat ze vies worden of dat de stof rommelig wordt. In dat laatste geval strijk ik alleen even. Toch vind ik het vaak ook fris om mijn borduurwerk te wassen. Je zit er toch continu met je handen aan of het ligt weken/maanden in huis. Zo’n mooi werk verdient een frisse start, toch?

Zo was je je borduurwerk veilig

Allereerst: gooi je borduurwerk nooit in de wasmachine. Dit kan je hele werkje kapot maken, het is veiliger om je borduurwerk rustig en met liefde te behandelen.

  1. Was je werkje op de hand in lauwwarm water en met mild wasmiddel. Spoel gewoon rustig en wrijf over hardnekkige vlekjes eventueel wat met je vinger.
  2. Leg je borduurwerk daarna in een schone handdoek en rol ‘m op. Druk het vocht er een beetje uit maar wring niet.
  3. Laat je werk je drogen, bij voorkeur liggend en uiteraard ergens waar ‘ie niet vies kan worden.
  4. Strijk je borduurwerk op de kop op een schone handdoek. Doe eventueel als extra bescherming nog een theedoek tussen het strijkijzer en de stof, better safe than sorry.

Op deze manier is je borduurwerk weer schoon en fris en ook nog eens onbeschadigd.

Heb je ook een borduurvraag? Kom ‘m gerust stellen in de Facebookgroep, vinden we gezellig!

Andere blogs

Scroll naar boven