Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

Koelkastmagneet borduren: Nederlandse uitleg

Nederlandstalige uitleg: koelkastmagneet borduren

Een koelkastmagneet borduren is een leuk, relatief snel project voor tussendoor. Ze zijn perfect om je huis mee te versieren of om iemand cadeau te doen! In de shop vind je verschillende designs. Borduur bijvoorbeeld deze leuke vetplantjes of insecten! In de magnetenpakketjes zitten alle benodigdheden en materialen om jouw koelkastmagneten te maken.

Er is helaas alleen een klein nadeel.. De uitleg die bij de pakketjes zit, is niet heel duidelijk. Maar dat probleem help ik gelijk voor je uit de weg, dus: géén paniek. Om je op weg te helpen heb ik dit Nederlandstalige stappenplan voor je geschreven. Als je de onderstaande stappen volgt, heb jij straks de mooiste magneten gemaakt.

  • In het borduurpakket vind je twee vellen plastic canvas. Op elk vel is plek voor 2 patronen. Begin met het eerste patroon op de ene helft van een vel plastic canvas. Je kan het plastic vel voor het gemak ook alvast doormidden knippen zodat je 4 vellen hebt.
  • Borduur eerst de kruissteken. Borduur op het laatst de stiksteken (back stitch). Borduur vanuit het midden van het patroon op het midden van (de helft van) het plastic canvas vel zodat je goed uitkomt. Let op: splijt het borduurgaren en borduur met het juiste aantal draadjes! In de legenda op het patroon zie je met hoeveel draadjes je dient te borduren. Meestal gebruik je voor de kruissteken twee draadjes en voor de stiksteken één. Dit kan per ontwerp verschillen, dus kijk dit goed na op je patroon.
  • Knip het geborduurde deel uit door er voorzichtig omheen te knippen. Op het patroon staat met een stippellijn aangegeven hoe je knipt. Je houdt een klein randje over langs je borduurwerk, zodat de buitenste steekjes niet loskomen.
  • Knip een stukje uit het vilt in de vorm van het ontwerp en naai dit met een wit draad met de hand vast aan de achterkant van je borduurwerk. (Zie figuur 15 op de originele instructies.)
  • Er zit 1 magneetvel in het pakket, knip dit twee keer door de helft zodat je 4 kleine magneetjes hebt. Plak een magneet op de achterkant van je borduurwerk.

Voila, je geborduurde magneet is klaar om op je koelkast te worden geplakt!

Deel je een foto van je creatie op Instagram (#irisborduurt) of in de Iris Borduurt Facebookgroep? Dat vind ik leuk om te zien!

Andere blogs

Scroll naar boven