Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

Borduren op een shirt

Een stap voor stap uitleg met foto’s om een woord of quote te borduren op een shirt. Ook geschikt voor beginners!

Benodigdheden & materialen

Gebruikte DMC borduurgaren kleurnummers

Borduur een woord op je shirt

Stap 1 | Schrijf met een pen of potlood op de Vlieseline Solufix wat je wil borduren. Dit kan in je eigen handschrift, of typ op je telefoon/tablet/computer een woord en trek het over. Ik ga voor het woord DOGMOM in simpele blokletters.

Stap 2 | Knip om het woord heen en plak het op je shirt op de plek waar je wil borduren. Het is handig om je shirt aan te doen en dan te kijken wat een mooie plek is. Ik ga voor rechtsboven.

Stap 3 | Je hebt niet per se een borduurring nodig, maar ik vind dit persoonlijk wel makkelijker borduren. Klem de te borduren stof in de borduurring. Zorg ervoor dat de stof er mooi strak in zit, maar rek de stof niet uit.

Stap 4 | Knip ongeveer 30 cm. borduurgaren af om mee te borduren. DMC borduurgaren bestaat uit 6 dunne draadjes die je kan splijten. Voor mijn woord gebruik ik 4 draadjes. Borduur je iets heel kleins en fijns, dan zou je minder draadjes kunnen gebruiken. Voor het borduren van dikkere lijnen, gebruik je 5 of 6 draadjes. Splijt het garen, maak een stevig knoopje aan het einde van je draad en haal door de naald heen. Borduur je woord met een stiksteek (back stitch).

Stap 5 | Als je klaar ben met de kleur of als je draad bijna op is, maak je een stevig knoopje en knip je het overtollige draad af. En ga weer verder zoals bij stap 4 tot je het hele woord hebt geborduurd.

Stap 6 | Haal de borduurring los, week je shirt even in lauw water zodat de Vlieseline Solufix oplost en hang je shirt te drogen. Je geborduurde shirt is klaar!

Shop de borduurbenodigdheden voor deze DIY:

Andere blogs

Scroll naar boven