Gratis verzending v.a. €75,- in NL

Verzenddagen maandag, woensdag en vrijdag

verschillende soorten dmc garen

Verschillende soorten DMC garen

Je hebt wellicht al gezien dat hier in de shop verschillende soorten DMC garen te koop zijn. De verschillende soorten DMC garen hebben elk hun eigen eigenschappen en daarover lees je in dit artikel meer.

Mouliné Special

Mouliné Special is het meest gangbare borduurgaren en vind je dan ook in heel veel van de 500 beschikbare kleuren terug in de webshop. Het is, makkelijk splijtbaar, geschikt voor zowel kruissteek als vrij borduren en gemaakt van 100% katoen.

Coloris

Coloris borduurgaren zijn opvallende strengetjes die je wellicht weleens voorbij hebt zien komen; het zijn namelijk vier kleuren in één streng. Dit 100% katoen garen is ideaal voor het opvullen van werk, prima splijtbaar en verkrijgbaar in 24 verschillende variaties.

Color Variations

Ook Color Variations is een opvallende garensoort. Het is veelkleurig en heeft een kleureneffect dat zorgt voor mooie en subtiele variaties in je borduurwerk. Prachtig als je bijvoorbeeld een blauwe lucht wilt maken met verschillende tinten zonder dat je continu van kleur hoeft te wisselen. Ook dit garen is splijtbaar, 100% katoen en verkrijgbaar in 60 verschillende kleuren.

Light Effects

Light Effects geeft je borduurwerk een bijzonder effect zoals bijvoorbeeld metallic, neon of glow in the dark. Het 100% polyester garen is goed te splijten maar gaat wel snel in de knoop, dit kun je eventueel verminderen met een speciale wax. Light Effects is verkrijgbaar in 36 kleuren.

Satin

Satin heeft door de mooie glans een luxe uitstraling en is geschikt voor alle soorten borduurwerken. Het is gemaakt van 100% viscose en verkrijgbaar in 60 verschillende kleuren.

Diamant

Diamant is een prachtig borduurgaren met een metallic glans. Anders dan Light Effects gaat dit garen niet zo snel in de knoop en dit maakt het dan ook geschikt voor alle soorten borduurwerken. Diamant is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.

Verkrijgbaarheid verschillende soorten DMC garen

Niet van alle varianten garen vind je alle kleuren in de webshop. Ben je op zoek naar een speciale kleur?Laat het gerust weten, wellicht kan het voor je besteld worden!

Andere blogs

Scroll naar boven