Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

Illustrated people with creative ideas

Van winkeltje spelen naar een echte webshop

Welkom in de kersverse Iris Borduurt webshop! Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven. Lijkt het niet net echt? Soms moet ik mijzelf even wakker schudden dat ik niet meer aan het “winkeltje spelen” ben, maar dat dit echt écht is.

“Helll no!”

Toen ik vorig jaar begon met borduren, grapte Michelle (@woordenbrouwer) onder één van mijn Instagram foto’s: “Ik zie een Etsy shop in de toekomst!”. Ik antwoordde met “Helllll no”. Ik moest er niet aan denken, zeg. Want dat is vast heel stressvol en borduren deed ik júist om rustig te worden in mijn hoofd. Maar Michelle’s voorgevoel klopte, want een half jaar later zette ik een Etsy-winkeltje op.

Mijn doel was om gewoon zo nu en dan eens wat handgemaakte borduurwerkjes te verkopen. Ik had al even geen inkomsten doordat ik druk bezig was (en nog steeds bezig ben) met therapie voor een paniekstoornis. Mijn persoonlijke blog, waar ik mijn inkomen uithaalde, lag daardoor al even stil. Dus het leek me een win-win op alle manier. Ik werd rustig in mijn hoofd door het borduren, mensen die geïnteresseerd waren in mijn borduursels konden ze bemachtigen voor aan hun muur, en ik verdiende weer een beetje!

Creativiteit herontdekken

Met mij ging het gelukkig ook steeds beter en ik kreeg steeds meer lol in het winkeltje spelen. Er kwamen meer producten bij, ik ontwierp mijn eerste patroon en borduurkit, meldde me aan bij groothandels om daar inkopen te kunnen doen.. I love it! Het is iets geworden waar ik nu dagelijks mee bezig ben en ik word er ontzettend gelukkig van. De volgende stap in dit avontuur leek me dan ook niet meer dan gepast: een echte eigen webshop. Hoera! Daar is ‘ie dan!

Ik had nooit verwacht dat ik ooit een webshop zou beginnen. Laat staan één in borduren! Maar achteraf gezien is het niet meer dan logisch dat ik dit nu doe. Ik was altijd al creatief en wilde vroeger het liefst kunstenares worden. Mijn eerste website maakte ik in groep 8 en op de middelbare school had ik de wens om naar de kunstacademie te gaan. Ergens verloor ik dat creatieve uit het oog; ik ging naar de universiteit om psychologie te studeren, ik wilde vooral graag een #girlboss worden. De creativiteit was ver te zoeken omdat bloggen meer een verplichting werd dan een fijne uitlaatklep voor mijn hersenspinsels. En nu is alles weer samengekomen.

Heel veel kijk- en shopplezier in de nieuwe webshop. Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vindt!

Andere blogs

Scroll naar boven