I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

Borduurstof voor kruissteek borduren

6 x shoptips voor moderne kruissteekpatronen

In de shop vind je véél complete borduurpakketten waar een patroon en alle benodigdheden inzitten. Maar misschien ben je op zoek naar iets specifieks, of zit er net niet iets bij dat aan jouw smaak voldoet. Gelukkig kan je online veel moderne kruissteekpatronen vinden die je direct als PDF kan downloaden. De materialen en benodigdheden shop je er los bij. Zoals borduurstof, naalden met ronde punt en borduurgaren. Bij een patroon vind je vaak een lijst met alle materialen die je nodig hebt voor het project.

Diana Watters Handmade

Diana Watters maakt hippe, frisse kruissteekpatronen die ik het liefst allemaal wel zou willen maken!

moderne kruissteekpatronen downloaden
Diana Watters Handmade Etsy Shop

Junebug and Darlin

Eén van mijn favoriete ontwerpers voor kruissteekpatronen is Junebug and Darlin. Alle patronen hebben een herkenbare stijl door de mooie vintage kleurenschema’s.

moderne kruissteekpatronen als PDF kopen
Junebug and Darlin’s webshop

Pigeon Coop Designs

Bij Pigeon Coop Designs kan je terecht voor moderne patronen van onder andere planten, landschappen en van alles dat te maken heeft met Canada.

moderne kruissteekpatronen online shoppen
Pigeon Coop Designs Etsy shop

Stitchonomy

Mijn eerste borduurwerk dat ik ooit maakte was een patroon van Stitchonomy! In de Etsy shop vind je een gróót scala aan moderne patronen waar sowieso iets tussen zal zitten wat je leuk vindt.

Stitchonomy Etsy shop

KitschyCrossStitch

Alle introverten moeten sowieso even een kijkje nemen bij KitschyCrossStitch want het “please leave by nine” patroon is fantastisch en lekker makkelijk en snel om te maken.

moderne kruissteekpatronen op etsy
KitschyCrossStitch Etsy shop

RedBear Design

En dan last but not least, de mega leuke ontwerpen van RedBear Design. Hoe tof zijn deze kleurencombinaties?

RedBear Design Etsy shop

Moderne kruissteekpatronen

Kruissteek borduren wordt vaak als iets meer “ouderwets” gezien dan vrij borduren. (Leestip: het verschil tussen kruissteek en vrij borduren.) Maar het is natuurlijk maar net wat je ermee maakt! Nu borduren weer helemaal hip is, zie je dat er ook steeds meer leuke, moderne ontwerpen voor kruissteek beschikbaar komen. Al eerder reviewde ik hier op de Iris Borduurt Blog bijvoorbeeld ook het boek Feminist Cross Stitch. Juist door de sassy quotes in kruissteekvorm krijg je kunstwerkjes die echt opvallen.

Andere blogs

Scroll naar boven