I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

magneten borduren

Katten magneten borduren met een eenvoudig pakket

De mogelijkheden qua borduren zijn eindeloos en ook als je niet wild bent van vrij borduren; zijn er veel pakketten te vinden om je helemaal door het maken van iets origineels te loodsen. In dit artikel neem ik je mee langs dit borduurpakket waarmee je vier verschillenden katten magneten kunt borduren.

Het pakket

In dit pakket van €14,50 vind je alles wat je nodig hebt om 4 gezellige katten magneten te borduren. Geen kattenfan? In de webshop vind je ook magneetpakketten met onder andere honden, insecten en handwerkmaterialen.

Wat zit er in het pakket?

In het pakket vind je:

  • Instructies (daarover later meer)
  • Plastic stramien (om op te borduren)
  • Een naald
  • Vilt
  • Magneten
  • Garen
De instructies

De instructies vanuit dit merk zijn niet heel duidelijk. Er zitten instructies voor verschillende pakketten in dit pakket en zeker als beginnende borduurde kan het lastig zijn om te ontfutselen welke je nou precies nodig hebt. In dit artikel neem ik je mee langs de stappen die, gelukkig, erg makkelijk zijn.

Het stramien

Je gaat bij dit pakket borduren op plastic stramien zodat je straks stevige magneten krijgt. Er zitten twee stukken stramien in het pakket, deze moet je beide doormidden knippen. Maak niet dezelfde fout als ik door ze door vieren te knippen want dan heb je te kleine stukken stramien om te katten op te kunnen maken.

De magneten

Ook de magneten zijn even een dingetje, er zit er namelijk maar één in het pakket. Niet getreurd; het is de bedoeling dat je deze in vieren knipt zodat elke kat zijn eigen magneet krijgt.

Tijd om te beginnen

Als je je stramien hebt geknipt en het midden van de “stof” en het patroon hebt bepaald, kun je gewoon volgens het patroon beginnen met de kruissteken. Ik ben hier in het midden begonnen met de V-vorminge symbooltjes en hun corresponderende kleur. Hierna volg je simpelweg het volledige patroon. Van sommige symbolen zie je niet direct een matchende kleur op de kleurenkaart. Het is dan de bedoeling dat je twee kleuren gaat mixen, bij de betreffende kat zie je welke twee kleuren dat moeten zijn.

Heb nog helemaal geen idee hoe je moet beginnen met kruissteken? Bekijk dan dit artikel van Iris waarin ze in twee duidelijke video’s alle stappen aan je uitlegt.

Na de kruissteken

Naast alle symbooltjes waar een kruissteek dient te komen, zie je ook nog rechte lijnen op het patroon staan; hier komt een simpele stiksteek. Stiksteken zijn eenvoudig maar heel belangrijk; ze geven enorm veel definitie aan een kruissteek patroon zoals je hieronder zult zien.

De magneet afronden

Zoals je ziet, heeft de kat na het toevoegen van de stiksteken enorm veel expressie gekregen, ik vind ‘m zo leuk! Nu is het tijd om de kat af te werken en er een magneet van te maken. Knip allereerst het stramien af rondom het patroon, doe dit met een kleine scherpe schaar om zo netjes mogelijk te kunnen werken.

Ik heb ervoor gekozen om het vilt aan de achterkant vast te plakken met lijm, rondom te knippen en geen extra steken toe te voegen. Je kunt de zijkanten nog afwerken met een “blanket stitch” maar ik was bang dat het eindresultaat daar minder netjes van zou worden.

Het eindresultaat

Op deze manier maak je de andere 3 katten ook en kun je ze gezellig tegen je koelkast hangen. De magneten zijn niet heel sterk maar een dun papier, kindertekening of doktersafspraak houden ze prima. Ik ga met plezier de andere drie katten uit het pakket afronden en zal het resultaat met je delen via Instagram.

Andere blogs

Scroll naar boven