I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

ladybird voorbedrukt

Ladybird voorbedrukt borduurpakket – how to

Heb je een Ladybird voorbedrukt borduurpakket in handen en weet je even niet zo goed hoe te beginnen?
I got your back. De Ladybird voorbedrukte borduurpakketten zijn superleuk maar soms, zo ook bij mij, ontstaat er wat verwarring rondom de kleuren. In neem artikel neem ik je mee langs de opstart van dit borduurpakket zodat je lekker aan de slag kunt.

ladybird voorbedrukt

Voor dit artikel begon ik aan dit borduurpakket van Ladybird. Een Ladybird voorbedrukt borduurpakket lijkt erg op een “normaal” borduurpakket, echter is het patroon voorbedrukt op de stof. Je hoeft dus niet zelf te tellen maar alleen de vakjes te volgen. Het voorbedrukte was je later makkelijk uit de stof.

In het pakket vind je het patroon, de voorbedrukte stof, garen en twee naalden. Ik raad ook altijd een borduurring aan, al is deze stof redelijk stijf waardoor het best goed te doen is zonder.

ladybird garen

Het lastige zit ‘m bij deze pakketten in de kleuren. De kleuren van het garen komen namelijk niet overeen met de kleuren op het patroon en dat kan verwarrend zijn als je dat niet weet. Wil je zeker weten of je de juiste set garen in handen hebt? Linksboven op de garenkaart zie je een nummer staan, dit zou overeen moeten komen met het nummer op de verpakking. Zo kun je jezelf even dubbel checken.

Dat de kleuren niet overeenkomen is eigenlijk juist handig. Op het voorbedrukte patroon zie je namelijk heel goed verschil tussen de verschillende kleuren en het garen lijkt soms erg op elkaar. Als je eenmaal bezig bent, maakt deze manier van nummeren je werk dus alleen maar makkelijker.

ladybird kleuren

De keuren komen dus niet overeen, maar de nummers wel. Kleur 1 is bij dit patroon bijvoorbeeld paars voorbedrukt, maar groen garen. Als je de nummering van het garen en het voorbedrukte patroon aanhoudt, kan er niks misgaan.

Je kunt dus de nummers uit de legenda vergelijken met die op de garenkaart. Ter verduidelijking staan de nummers ook op het patroon geprint, zo weet je zeker dat je goed zit.

Bij dit patroon hoef je, door het voorbedrukte, eens niet in het midden te beginnen maar begin je gewoon met een kleur naar keuze. Ik ben hier begonnen met kleur 3, die redelijk overeenkomt met de echte kleur.

Daarna ben ik verder gegaan met kleur 2, die kwam ook enorm overeen met het donkergroene van het patroon. Kleur 1 was paars voorbedrukt en is qua garen groen, kleur 5 is felroze voorbedrukt en qua garen lichtroze. Door deze verschillen zit er meer contrast in het voorbedrukte patroon maar zoals je ziet; dat komt met borduren helemaal goed.

Succes en veel borduurplezier!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en de nieuwste producten? Volg Iris Borduurt dan op Instagram.

Andere blogs

Scroll naar boven