Gratis verzending vanaf 75,-

Langere levertijd van 19 juli tot 9 aug. i.v.m. verhuizing

kussen borduren

Kussen borduren: zo doe je het!

Je hebt wellicht gezien dat er diverse pakketten in de webshop staan om een kussen te borduren of misschien heb je er al eentje gekocht. In dit artikel neem ik je aan de hand van dit pakket mee. Wat zit er nou precies in zo’n pakket en hoe moet je een kussen borduren?

Vervaco borduurpakket – Geometrisch

Voor deze foto’s kreeg ik “hulp” van Casper. Het pakket wat ik voor dit artikel ben gaan gebruiken is een eenvoudig pakket om een geometrisch kussen mee te maken. Er is ook een vergelijkbare variant in het zwart-wit, voor als dat beter in je interieur past. Handig om te weten is dat je met dit pakket alleen de voorkant van je kussen maakt en dat je nog een kussenrug en vulling nodig hebt. Voor de achterkant kun je terecht in de webshop, voor de vulling kun je een oud kussen recyclen of bijvoorbeeld wol gebruiken.

Wat zit er in het pakket?

De inhoud van het pakket is heel eenvoudig (het maken ook!) en bevat het volgende:

  • instructies
  • het voorbedrukte patroon
  • garen
  • een dikke naald

Van start

Met dit patroon werk je met slechts twee kleuren én het is voorbedrukt: super makkelijk en ontspannend dus. Je begint met één kleur en maakt enkele steken (dus nog geen kruisjes) tot je aan de overkant van de rij bent. Je kunt ook meteen kruisjes maken maar volgens de instructies is met halve steken werken beter en weet je zo zeker dat je genoeg draad hebt.

kussen borduren

Als je je rij af hebt, werk je de rij weer terug en maak je kruisjes van je halve steken. Zo vul je eigenlijk op je dooie gemakje het hele patroon in. Je zult als je bezig bent wellicht ook merken dat die rijen met de gele kleuren makkelijk zijn maar dat je met wit soms wel heel erg uit moet wijken omdat dat patroon wat anders loopt. Ik heb op sommige plekken dus niet per se rechte rijen aangehouden met wit of gewoon alvast een kruisje gemaakt omdat ik anders voor mijn gevoel wel heel veel draad verspilde aan de achterkant. Ik had ruim genoeg garen dus die vrijheid heb je zeker.

kussen borduren

Zo ga je door tot de stof vol is. Ik had zelf nog nooit eerder geborduurd met een voorbedrukt patroon en vond het erg relaxt. Je hoeft geen rekening te houden met tellen en het grove draad werkt fijn: heel ontspannend!

kussen borduren

En dat kussen dan?

In het begin van dit artikel kon je al lezen dat je met dit pakket alleen de voorkant van het kussen maakt. Die is bij mij nu af en ik zal je in een volgend artikel meenemen bij het afmaken en vullen van het kussen!

Andere blogs

Scroll naar boven

Je bestelling wordt vanaf 9 augustus verzonden

Iris Borduurt verhuist naar een nieuw magazijn! Daarom is de levertijd langer dan je gewend bent.