Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

kerst tafelloper

How to – Kerst tafelloper borduurpakker

In dit artikel neem ik je mee langs het borduren van deze kerst tafelloper. Dit uitgebreide pakket wordt geleverd met instructies maar omdat het bij mijzelf nog wat vragen opleverde, besloot ik een how to artikel te maken.

Het pakket

Dit kerstige pakket wordt compleet geleverd met vrijwel alles wat je nodig hebt. Het is handig om zelf nog een borduurring en een borduurschaar bij de hand te hebben. Op het pakket borduur je naar aanleiding van voorbedrukte taferelen in verschillende steken kerstfiguurtjes. De instructies geven duidelijk aan waar je met welke kleur en welke steek moet werken.

Garen splijten

In de instructies zie je staan dat je het garen moet splijten voor je gaat borduren. Er wordt echter niet aangegeven of je dit in twee draadjes of in één draad moet doen. Ik ben zelf gaan borduren met twee draadjes om verschillende redenen:

  • Dit is het meest gangbaar.
  • Dit vind ik het mooist.
  • Bij één van de kleuren moet je twee kleuren mixen wat het gebruiken van twee draadjes bij de andere kleuren ook logisch maakt.

Kleuren mengen

Bij elk symbooltje zie je met welke steek en welke kleur je moet werken. Bij één van de kleuren zie je twee kleurnummers staan. Beide nummers zijn dezelfde kleur wit.

Verschillende steken

Je werkt bij dit borduurpakket met verschillende steken, deze staan allemaal schematisch uitgelegd. Vind je het toch niet duidelijk? Google dan even op de steek en bekijk een afbeelding of video. Soms zorgt een andere manier van weergeven ervoor dat je ‘m ineens doorhebt.

Kruissteken

Ook de kruissteken zijn voorbedrukt op dit patroon, ze staan alleen best ver van elkaar. Je moet in dit geval niet precies netjes op de kruisjes borduren maar net iets er overheen zodat de kruisjes elkaar raken en je geen open ruimte tussen de steken hebt.

Knoopjes

Omdat het een tafelloper betreft, is het extra belangrijk dat je geen knoopjes maakt op de achterkant, dit kan namelijk bobbels geven en dat wil je niet als je loper straks op tafel ligt. Probeer je steken met elkaar af te hechten op een zo plat mogelijke manier. Met sommige steken is dit even een uitdaging maar je kunt beter wat meer ruimte en draad gebruiken voor een strakke afwerking dan knoopjes maken.

Ben je enthousiast geworden over dit pakker? Je koopt het kerst tafelloper borduurpakket in de Iris Borduurt shop.

Heb je nog vragen over dit of een ander product? Stel ze gerust in de Iris Borduurt Facebookgroep.

Andere blogs

Scroll naar boven