I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

Tutorial: I’d rather stay home and stitch

Wat leuk dat je het patroon op het kaartje gaat borduren! Het patroon heb ik zelf ontworpen, een echte Iris Borduurt Original dus. Het is een makkelijk werk, ook voor beginners. Op deze pagina lees je welke materialen je nodig hebt en hoe je het patroon borduurt.

Formaat

Als je het patroon borduurt op 14-count aida borduurstof (of 28-count evenweave), past het uiteindelijke borduurwerk perfect in een standaard fotolijstje. De grootte van het borduurwerk wordt dan namelijk: 13,8 x 8,3 cm.

Dit heb je nodig

Zo borduur je het patroon

Hieronder vind je een korte en een uitgebreide uitleg. Bekijk ook de instructievideo als je voor het eerst gaat borduren.

I'd rather stay home and stitch borduurpatroon

De korte uitleg

 

Het patroon bestaat enkel uit hele kruissteken. Je borduurt met 2 draadjes.

De uitgebreide uitleg

 

Span je borduurstof in de borduurring. Zorg ervoor dat de stof er strak als een trommeltje in gespannen zit. Maar niet zo strak dat de stof vervormt!

Zoek het midden van het patroon op. En zoek het midden van je stof op. Vanuit hier begin je zo met borduren. Door vanuit het midden te borduren, weet jezeker dat je goed uitkomt met je stof.

Elk vakje op het patroon representeert een kruissteek op je borduurstof. 

Borduurgaren bestaat uit 6 dunne draadjes, dit patroon borduur je met 2 draadjes. Het makkelijkste is om 1 draadje dubbelgevouwen te gebruiken. Met als voordeel dat je zonder een knoopje kan beginnen met borduren.

Dus knip een streng garen van ongeveer 2 keer de lengte van je onderarm. Splijt 1 draadje van het garen en vouw deze dubbel. De twee uiteindes steek je door je naald. Steek je naald via de achterkant van destof naar voren, maak je halve kruissteek af door de naald weer door de stof te steken, en zet je draad vastdoor de naald door het lusje te halen.

Volg het patroon door steeds alle kruissteken te maken in de kleur waar je mee bezig bent tot je draad op is,of als er geen vakjes in dezelfde kleur meer in de buurt zitten. Zet het laatste stukje van je draad vast door je naald door een paar steekjes aan de achterkant te halen. Knip het restant af, als dit nodig is. En zo ga je door tot je het hele patroon hebt geborduurd!

Als je klaar bent met borduren kan je je borduurwerk wassen en strijken. Je borduurwerk inlijsten in een fotolijst is de laatste stap.

Wil je het liever in een borduurring inlijsten, dan doe je dat zo: span je borduurwerk weer in de borduurring, knip de overtollige stof weg, maar laat een rand van circa 2 cm zitten. Plak dit aan de binnenkant van de ring met extra smal dubbelzijdig tape. En voila, je borduurwerk is klaar om opgehangen te worden!

Bekijk de Iris Borduurt instructievideo

Vind je de bovenstaande uitleg een tikkeltje overweldigend? Geen paniek! Ik heb een handige video voor je gemaakt waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je een kruissteekpatroon borduurt. Dan komt het helemaal goed.

Smaakt dit naar meer?

Ik heb nog meer leuke patronen voor je ontworpen! Bekijk alle digitale patronen in de shop. Nadat je een digitaal patroon bestelt, ontvang je direct de downloadlink naar het PDF-bestand. Print het patroon en ga gelijk aan de slag. Of sla het bestand op en open het in een app zoals Pattern Keeper. Elk patroon komt met uitgebreide instructies en een materialenlijst.

Scroll naar boven