Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

dmc kleurenkaart

DMC Kleurenkaart – Zo kun je ‘m gebruiken

De DMC kleurenkaart is niet alleen prachtig om te zien maar ook nog eens erg nuttig voor zowel de beginnende als gevorderde borduurder. In dit artikel deel ik waarom de kaart zo handig is en waarvoor ik ‘m het meest gebruik.

dmc kleurenkaart

Wat is de DMC kleurenkaart?

De DMC kleurenkaart is, zoals de naam al doet vermoeden, een kaart met daarop alle kleuren van DMC. Je vindt er niet alleen de kleuren maar ook allerlei aanvullende informatie waarvan je niet wist dat je het nodig had, totdat je het zag. De DMC kleurenkaart begon ooit als een echte kaart maar is inmiddels meer een soort boek omdat er zo ontzettend veel kleuren zijn. Uiteraard vind je de DMC kleurenkaart in de webshop.

dmc kleurenkaart

Hiervoor gebruik je de DMC kleurenkaart

  • Kijk welke kleuren bij je stof, ander garen, interieur, lijst of meer passen.
  • Heb je garen waarvan je het nummer niet meer weet? Met de kleurenkaart heb je deze zo achterhaald.
  • Ga je zelf een patroon borduren zonder pakket? Met de DMC kleurenkaart kun je makkelijk bepalen welke kleuren het meest geschikt zijn voor jouw ontwerp. Doordat de kleuren veelal geselecteerd zijn op tint, kun je makkelijk bekijken wat de verschillen tussen, bijvoorbeeld, alle soorten blauw zijn.
  • Heb je een nummer maar weet je niet bij welke kleur deze hoort? Ook dat kun je makkelijk terugvinden op de kaart.
  • En meer!

Aanvullende informatie

Naast dat je uitgebreid alle kleuren kunt bekijken, geeft de DMC kleurenkaart je ook heel veel aanvullende informatie over de verschillende soort DMC garen. Je vindt er niet alleen allerlei details die handig kunnen zijn maar ook, zeker niet onbelangrijk, wasinstructies. Dat klinkt misschien overbodig maar als je bijvoorbeeld op kleding gaat borduren, is zo’n wasadvies zeker de moeite om mee te nemen in je keuze.

Maar die kan ik toch ook gewoon op Google zien?

Dat klopt, een simpele zoekopdracht op Google, levert je al snel meerdere afbeeldingen van de kleurenkaart op. De ervaren borduurder zal echter bevestigen dat kleuren héél nauw kunnen komen en dat een foto altijd anders is dan “the real deal”. Foto’s pakken qua tint toch net iets anders uit door belichting, verschillende camera’s en de kwaliteit. Daarnaast heeft jouw scherm ook invloed op hoe de kleur op beeld staat, met het nauwkeurig kiezen van tinten, kun je dus niet op digitaal vertrouwen. Kortom, de DMC kleurenkaart is een aankoop waar je lang het voordeel van geniet!

Hoe ik de kaart gebruik

Het was je wellicht al een beetje opgevallen in dit artikel maar ik ben groot fan van de DMC kleurenkaart. Naast dat ik het als fanatieke borduurder echt een geweldig ‘hebbe-ding’ vind, maak ik er ook nog eens erg veel gebruik van. Ik gebruik ‘m veel om de nummers van gekregen of gevonden tweedehands garen te traceren en vind ‘m perfect om kleuren te selecteren voor mijn projecten. De kaart is vrij simpel maar wat mij betreft absoluut een toevoeging aan je borduur stash.

Andere blogs

Scroll naar boven