I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

borduurtips

5x borduurtips

Borduren is (wat mij betreft) een geweldige hobby waarmee je heerlijk kunt ontspannen en waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. In dit artikel deel ik 5 borduurtips die ik zelf heel handig vond toen ik ze hoorde!

Gaat je draad steeds in de knoop?

Laat ‘m dan even los bungelen aan de stof, door het gewicht van de naald zal de draad weer uit de war gaan en kun je rustig verder borduren zonder gedraaide draad die voor knopen zorgt.

Raak je vaak de tel kwijt?

Door de gemaakte steken op het patroon te markeren met een markeerstift, wordt tellen ineens een stuk makkelijker. Wil je je patroon hergebruiken? Kopieer ‘m dan even voordat je met je stift aan de slag gaat.

Vervormd borduursel

Werk je op een rekbare stof zoals bijvoorbeeld een t-shirt en wil je niet dat je werkje uiteindelijk vervormt? Door het strak spannen in een borduurring kun je weliswaar netjes borduren maar het kan de stof, en daarmee je borduurwerk, vervormen. Door je borduurring zo groot mogelijk te kiezen, kun je goed zien of de stof vervormt en corrigeren waar nodig.

Quotes borduren

Wil je een quote of andere tekst borduren maar vind je letters nog lastig? Op www.stitchpoint.com kun je makkelijk en gratis een tekst in een gewenst lettertype omzetten naar een borduurpatroon.

Weer je naald kwijt?

De handigste aanwinst hier in huis is toch echt een naaldmagneet; wat een uitkomst. Met dit magneetje klik je je naald makkelijk vast op je borduurwerk en ben je nooit meer in paniek de hele bank aan het afhalen.

Borduurtips: tot slot

Borduren is vooral heel leuk en het hoeft niet allemaal perfect. Smijt je werkje niet weg als je een fout maakt maar begin gewoon rustig opnieuw of ga corrigeren. Door verschillende dingen te proberen, ontdek je wat bij jou past.

Andere blogs

Scroll naar boven