Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

De mooiste borduurstoffen

Als je een borduurpakket koopt, zit daar eigenlijk alles in wat je nodig hebt, inclusief stof. Als je vrij gaat borduren of een mooi patroon hebt, heb je stof nodig. In dit artikel deel ik een aantal mooie borduurstoffen met je.

Borduurstoffen

Er zijn verschillende soorten borduurstoffen, zowel voor kruissteek- als vrij borduren. Het is belangrijk om de juiste stof te kiezen. Zo is kruissteek borduren op een stof zonder gaatjes lastig en is vrij borduren op een speciale stof voor kruissteek ook niet altijd mooi. Bepaal bij het kiezen van de juiste stof dus eerst goed wat je precies nodig hebt. Aida 14 count is de meest gangbare stof voor kruissteek borduren. Er zijn ook stoffen waarbij de gaatjes dichter bij elkaar liggen, je maakt dan kleinere kruissteken. Hoe hoger de ‘count’, hoe meer kruisjes je per centimeter maakt. Persoonlijk vind ik iets kleinere kruisjes mooier en kies ik voor kruissteek vaak voor 16 count.

Terracotta katoen

Deze mooie katoenen stof is geschikt voor vrij borduren en geeft je werkje een knallende ondergrond. De stof is van hoge kwaliteit en extra stevig maar toch makkelijk om doorheen te prikken met een naald. Op deze stof borduur je het mooist met een extra scherpe naald.

Aida wit 14 count

De favoriet van Iris! Deze stof wordt verkocht per 10 cm (breedte 110cm), je kunt dus makkelijk zelf je maat bepalen en hoeft niet meer te bestellen dan nodig. De stof is gemaakt van 100% katoen en perfect voor kruissteek borduren.

Aida ecru 14 count

Dit is dezelfde stof als hierboven alleen dan ecru in plaats van helder wit. Ik vind dit zelf een prachtige ondergrond om op te borduren. Net wat minder wit maar toch nog een mooie neutrale achtergrond voor je patroon.

Aida rustico 14 count

Wederom een 14 count Aida stof met een mooi rustiek effect. Je kunt hier allerlei kruissteek patronen op borduren maar vooral bij planten en bloemen vind ik het een mooi botanisch effect geven. Deze stof wordt verkocht in lappen van ongeveer 50 x 55 cm groot.

Aida sunset 14 count

Dit is een voorbedrukte stof in overlopende paarse tinten. Door op een voorbedrukte stof te borduren creëer je een extra bijzonder effect en het is dan ook ideaal als je lege ruimtes niet wilt opvullen met kruisjes.

Aida glitters 14 count

In deze klassieke Aida stof zijn subtiele glitters verweven voor een bijzonder effect. Je werkje krijgt hiermee een bijzondere touch.

Wit katoen

Tot slot nog een klassieke witte katoenen stof om vrij op te borduren. Deze stevige stof is eigenlijk altijd goed en is de perfecte basis voor jouw borduurwerk.

Ben je dol op borduurinspiratie? Sluit je dan gratis aan bij de Iris Borduurt community op Facebook!

Andere blogs

Scroll naar boven