I.v.m. vakantie gaat je bestelling 22 mei op de post!

Gebruik tot 21 mei code 'JUSTMARRIED5' voor 5% korting

borduurbenodigdheden

8 x borduurbenodigdheden – deel 1

Als je gaat borduren, zijn er eigenlijk maar 3 dingen essentieel: stof, garen en een naald. Gelukkig zijn er naast de basics nog heel veel andere hulpmiddelen die het borduren een stuk makkelijker en leuker maken, in dit artikel deel ik 8 borduurbenodigdheden.

Borduurring

Een borduurring is toch wel mijn favoriet onder de borduurbenodigdheden. Borduurringen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillen soorten en maten en zorgen ervoor dat je stof mooi strak gespannen blijft. Hierdoor is het makkelijker om netjes te borduren en ik krijg minder snel kramp in mijn handen als ik met een ring werk. Technisch gezien kun je ook zonder borduren maar voor mij is dit toch wel een onmisbaar hulpstuk.

Naaldmagneet

Hoe vaak ben je al panisch om je heen gaan zoeken omdat je je naald kwijt was? Als het antwoord net zoals bij mij “veel te vaak” is, is een naaldmagneet de ideale uitkomst. Dit magneetje klem je aan je borduurwerk vast en je naald blijft er goed stevig op zitten. Nooit meer angstige zoekmomenten, lekker veilig en het staat ook nog eens leuk.

Draaddoorhaler

Ik borduur inmiddels al bijna twee jaar maar toch heb ik onlangs voor het eerst pas zo’n dingetje gebruikt. Het zat in een pakketje en ik had geen idee wat ik er mee moest. Inmiddels heb ik ontdekt dat het ontzettend handig is en ligt er standaard eentje bij mijn borduurspullen. Zeker met bepaalde garens kan het lastig zijn om de draad door de naald te krijgen en dat zorgt nogal eens voor ongeduldige momenten. Met de draaddoorhaler is deze irritatie verleden tijd en heb je in no time je draad door je naald.

Borduurschaartje

Het borduurschaartje heeft toch wel een warm plekje in mijn borduurhart want wat ziet zo’n schaartje er leuk uit. Ik heb zelf een gouden kraanvogel variant en gebruik ‘m met plezier. Met het gewone knippen is het fijn, handig en scherp en als je een keer wat uit moet halen (verkeerd geteld) is het mini schaartje onmisbaar. Wat mij betreft één van de borduurbenodigdheden waarvan je vooraf niet per se denk dat je het nodig hebt maar wat onmisbaar is als je ‘m eenmaal gebruikt hebt.

Naaldenkoker

Als je verschillende naalden hebt verzameld, is het handig om deze veilig op te bergen om naaldenpaniek te voorkomen. In een naaldenkoker heb je ze netjes allemaal bij elkaar.

Daglichtlamp

Zit je lekker te borduren maar wordt het ineens donker? Niet getreurd, er is een oplossing! Met een handige daglichtlamp kun je zelfs midden in de nacht nog borduren of in deze donkere maanden: na 16:00. Wat mij betreft onmisbaar; ik borduur graag in de avond en voorover gebogen met geknepen ogen of schijnend met de zaklamp van mijn telefoon, deed me geen goed.

Garenopbergbox

Als enthousiast borduurde verzamel je al snel heel wat garen, er zijn ook zoveel mooie kleuren. In een garenopbergbox bewaar je ze netjes allemaal bij elkaar én kun je ze zelfs nummeren zodat je altijd weet welke DMC kleuren je al in huis hebt. Vooral dat laatste vind ik erg handig, voor ik een box had bestelde ik vaak enthousiast garen die ik dan later al bleek te hebben, best zonde want sommige kleuren gaan gewoon niet zo snel op. Met mijn box heb ik overzicht en weet ik bij een nieuw werkje precies wat ik al heb en wat ik nog wil bestellen.

Stofschaar

In het begin van mijn borduur carrière knipte ik mijn stof nog met een botte keukenschaar. Daar werden zowel ik als mijn borduurwerk niet blij van. Met een stofschaar knip je je stof veel netter en veel makkelijker: ideaal.

Andere blogs

Scroll naar boven