Gratis verzending vanaf 75,-

Verzending binnen 48 uur

Boeken over borduren

Inspiratie: boeken over borduren

Naast borduren zelf is het natuurlijk ook leuk om een boek te lezen over borduren en gelukkig zijn er talloze boeken over borduren vol inspiratie, patronen en mooie verhalen. In dit artikel vind je een kleine verzameling van de vele prachtige boeken over borduren die er online (en bij je plaatselijke boekhandel!) te vinden zijn. Een aantal vind je hier in de shop.

Cross Stitch Collages

In dit boek vind je 250 kleine patroontjes in 10 uitgebreide collages. Een prachtig boek vol inspiratie en een musthave voor de kruissteek liefhebber. Bestel in de shop voor 16,99.

The Stitch Bible

Dit mooi vormgegeven boek staat momenteel bovenaan mijn persoonlijke verlanglijstje en dat is niet voor niks. In deze ‘borduurbijbel’ vind je ruim 200 steken en technieken én een aantal projecten om meteen je geleerde lessen in de praktijk te brengen.

The Hand Stitched Flower Garden

In dit boek leer je diverse steken aan de hand van alles wat je in een mooie bloementuin tegenkomt. Denk aan rozen, bijen, insecten, zonnebloemen en meer. Een heel gevarieerd boek vol steken en motieven!

Borduur de natuur

Dit boek staat vol leuke ideeën om je kleding op te leuken met toffe urban jungle borduursels. Bestel in de shop voor 19,95.

Hip & trendy borduren

Dat borduren niet ouderwets is, hoeven we je als bezoeker van Iris Borduurt vast niet meer uit te leggen maar als je toch nog een beetje moderne inspiratie nodig hebt: je vindt het in dit boek! In dit boek leer je allerlei basistechnieken aan de hand van duidelijke stap-voor-stapinstructies.

Voortborduren

In ‘Voortborduren’ borduur je meesterwerken met een knipoog. Wat dachten van ‘Het meisje met de Parel’ met een AirPod of Mona Lisa met een mondkapje? Bestel in de shop voor 19,99.

Boeken over borduren

Boeken over borduren zijn wat mij betreft ook een verzameldingetje. Ik ga waarschijnlijk echt niet alles maken uit de boeken die ik heb maar ze zijn zo prachtig om door te bladeren, steeds weer opnieuw te bekijken en inspiratie op te doen!

Tip: bezoek ook eens de kringloop voor borduurboeken

In de kringloop kan je vaak veel leuke, oude borduurboeken vinden met veel borduurpatronen. Soms zijn dat oudbollige boeken, maar als je goed zoekt zitten er best vaak leuke tussen! Met mooie, vintage patronen voor kruissteek en vrij borduren van onder andere bloemen. De losse materialen die je nodig hebt, zoals stof, borduurgaren en naalden, vind je allemaal in de shop.

Een aantal oude borduurboeken gevonden in de kringloop

Andere blogs

Scroll naar boven